azt írja......

"mitisír a hogyishívják" - mit is mondott, a .... - avagy tallózgatás a szélrózsa minden irányából

Internet

Bulvár

Figyelem, Figyelem!

Életmód

REKLÁM

Üzlet

Bookmarking

Utolsó kommentek

Jó üzlet lesz a magán traffipax?

2008.01.21. 13:58 - elde

Címkék: életmód vállalkozás gyorshajtás traffipax

 Magán traffipax - már nem csak a rendőrség fogja méri a sebességet

Jó üzlet lesz a magán traffipax? a vállalkozók már sorba álltak a rendőrségen ez ügyben, de az engedélyeket az önkormányzatoktól és közútkezelőktől tudják beszerezni.

A már tavaly elfogadott törvénymódosítás szerint a jövőben - a rendőrség mellett - az önkormányzatok és a közútkezelők is ellenőrizhetik a járművek sebességét, és dokumentálhatják az olyan szabálysértéseket, mint a piroson áthajtás, a tilosban várakozás, a záróvonal átlépése, az előzés a leállósávban.

Ez, hogy fog működni? Ott helyezhetik el műszereiket, ahol szerintük több szabálysértő van, vagy ki lesz jelölve nekik, hogy hol mérhetnek?
Nagyon remélem, jelentősen csökkeni fog a gyorshajtás, és a tilosban parkolók száma.
 
Egyesek úgy közlekednek, mint az őrültek, 5-10 perc előnyért képesek mások életét is kockáztatni, mert ha csak saját magukat veszélyeztetnék, ki bánná.
És a sok erőszakos, akik látják, hogy nem fogják tudni elhagyni a kereszteződést, de azért behajtanak, így okoznak dugót és baleset veszélyes helyzetet.
És a drága, tilosban parkolók, akiknek mindent szabad, mert ők audi-val, bmw-vel vannak, nehogy már több métert kelljen gyalogolniuk.

Olvasom, nem lehet akármilyen eszközzel mérni, és 2011-ig olyan eszközöket kell beszerezni ami nemcsak a szabálysértést képes dokumentálni, hanem azt is hogy hol és mikor történt az esemény.

A vállalkozásokkal szemben támasztott technikai elvárásokat még Brüsszelnek is jóvá kell hagynia, ami 3-4 hónap is lehet.

Ezek szerint eljön a nyár mire az első vállalkozó elsüti a traffipax-át.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztirja.blog.hu/api/trackback/id/tr33305828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cickány 2008.01.21. 21:49:41

Lassan az összes közúti baleset okozását a '"gyorshajtók" nyakába varrják, emellet a gépjárművek műszaki állapotáról és a pilóták alkalmasságáról stb. senki nem beszél. A vasárnapi autós, mikor az első téli napon kimerészkedik az úttestre és 30km/h-val bátorkodik közlekedni, hát persze, hogy elfogy az ember türelme. Szerimtem az alkalmatlan sofőrők, a bizonytalankodók legalább akkora veszélyforrást jelentenek ránk, csak nehezebben kovácsolható a viselkedésükből állami bevétel.
Egyre inkább tele vannak vele a hírek, szankciók, büntetés, feljelentés (nem csak a közlekedés területén) ....számomra nem megélt időket kezd ez a világ idézni. Azt hiszem törvénytisztelő polgár vagyok, miért nem érzem mégsem, hogy az én érdekeimet szolgálják ezek a rendeletek??

olvasó 2008.01.22. 04:23:51

Szerintem nagyon sok balesetet a gyorshajtás okoz., legalábbis a hírek erről szólnak, és az ittas vezetés a másik ok. A vasárnapi autósok lehet, hogy némelyik okoz balesetveszélyes helyzetet, de kevesebben vannak, mint a gyorshajtók. és rájuk lehet számítani "vasárnap" :) hozzájuk csak kicsit több türelem kell, de az agresszív autósok, szerintem veszélyesebbek.

elde 2008.01.22. 09:12:06

.....és a túlhajszolt kamionsofőrök, akik vezetés közben elalszanak, sajnos, ilyen balesetről is gyakran hallani.


süti beállítások módosítása