azt írja......

"mitisír a hogyishívják" - mit is mondott, a .... - avagy tallózgatás a szélrózsa minden irányából

Internet

Bulvár

Figyelem, Figyelem!

Életmód

REKLÁM

Üzlet

Bookmarking

Utolsó kommentek

Kormánylottó a feketegazdaság ellen

2008.10.07. 17:22 - elde

Címkék: politika feketegazdaság kormánylottó


Indul a kormánylottó

Egy nyereményjátékkal harcol a kormány a feketegazdaság ellen. Havonta tízszer egymillió forintot sorsolnának ki azok között, aki egy-egy vásárlás után beküldik a számlájuk számát. Vagyis évente 120 milliót. Az iparkamara elnöke szerint ez a szó szoros értelmében játék, és nem fog sokat segíteni.

A kormány januárban induló nyereményjátéka szerint ha egy vendég mondjuk egy fodrásznál számlát kér, majd beküldi, egy millió forintot nyerhet. Az egyik általunk megkérdezett fodrász nem nagyon hisz abban, hogy emiatt majd többen kérnek számlát náluk, de a kormányszóvivő bizakodó. Az akciótól azt várja, hogy sokkal többen kérnek majd számlát. És így a kifizetett összegnek a sokszorosa térülhet meg.

A feketegazdaságban eltűnt pénzek elérhetik a GDP húsz százalékát is. Ennek jelentős része az építőiparban tűnik el. Az iparkamara egyik vezetője a nyereményakcióról azt mondja ez csupán egy játék, ami valódi eredményt szerinte nem fog hozni.

 

 

A Fidesz sem a nyereményjátékban látja a megoldást. Szerintük ez inkább a kormány tehetetlenségét mutatja. Azt mondják: a nyereményjáték ötlete "infantils", Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt írta: "a kisebbségi kormány esetében helytálló a mondás: mindig van lejjebb" .Hasonló program egyébként Horvátországban és Japánban is futott már.

 

Forrás: tv2.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://aztirja.blog.hu/api/trackback/id/tr32701450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása